Den lille side til psykoanalysen

Denne side retter sig til dig, der har fundet vej hertil, og som uden forhåndskendskab er interesseret i at komme psykoanalysens tænkning og det, den har at bidrage med, et stykke nærmere.

Ny wordpress hjemmeside

Ny hjemmeside

Psykoanalysen er det sted, hvor det ubevidste både er undersøgelsesobjekt og grundantagelsen. Denne dobbelthed former et felt. Psykoanalyse forstås her som den freudianske psykoanalyse efter Lacan. Jacques Lacan er den franske psykoanalytiker (1901-1982), som via sit slogan “tilbage til Freud”, dels gjorde Freud mere freudiansk og dels gav tale til en placering i og en videreførelse af det teoretisk grundlag, som Freud efterlod.

For tre-fire årtier siden var psykoanalysen en del af kulturen, forstået således, at en eller anden form for kendskab til den lå implicit i kulturen. Der var, forud for en henvendelse til en psykoanalytiker, noget i spil. Psykoanalysens situation i kulturen er nu en anden. For tiden kender mange mennesker ikke til psykoanalysen, og hvis de gør, opfattes den som noget fortidigt og uaktuelt. Noget, der hører en forgangen tid til.

CMS: WordPress
Pagebuilder: Elementor Pro
Tema: Hello Elementor
Design: Psykoanalysen.dk
Logo: Psykoanalysen.dk
Ny hjemmeside

Kom i gang i dag!

Kontakt os nu for at starte din rejse til en stærk online tilstedeværelse.

Få gratis tips og tricks
Abonnér på vores nyhedsbrev
Scroll to Top