Kumento logo

Canva

Hvad er Canva?

Hvad er Canva?

Canva er et smart og nemt tilgængeligt program, som benyttes til at lave grafisk design. Det lyder allerede lidt svært, men det er det ikke. Læs mere om, hvad Canva er nedenfor.

Udbredelse

Canva har gennem den seneste årrække opnået stor udbredelse. Det er nu, både i Danmark og internationalt. Men også til erhvervsmæssig og kommerciel brug.

Hvad er Canva så?

Canva er et skabelonbaseret designværktøj. Det vil sig at man arbejder i skabeloner eller designs. Egne skabeloner eller de forudinstallerede skabeloner. Det er smart. Det gør det muligt at lave plakater, løbesedler og brochurer nemt og flot. Canva er også skabt til at lave indslag til forskellige sociale medier, så som Facebook og Instagram.

Nemt og gratis

Canva er gennem de seneste år blevet mega populært. Mest af alt fordi der er nemt at arbejde i og fordi det i udgangspunktet er gratis. Tid er vel aldrig helt gratis. Men ja, det er muligt at lave en tryksag eller et SoMe opslag, hvor du ikke betaler for programmet – og det gør vi faktisk tit.

Fordele ved Canva

Det er nemt at arbejde i og med. Indrømmet det kræver lidt træning. Ligesom alt andet. Især hvis du ønsker at benytte de smarte funktioner ubesværet.

Det er gratis at bruge programmet privat og kommercielt. Et godt argument.

Det er fleksibelt og kan tilpasses til store og små opgaver. Endnu et godt argument.

Færdige designs

Canva har tusindvis af professionelle skabeloner, billeder og kvalitetsindhold, som du kan vælge mellem og bruge til at komme godt i gang med at vække dine idéer og dit arbejde til live.

Integrationer

Canva integreres med flere og flere online tjenester. Det er en stor fordel, da du får endnu flere muligheder stillet til rådighed.

Canva er integreret med flere billed- og grafikdatabaser. Det betyder, at du kan hente grafik fra online tjenester direkte ind i dit canva produkt, uanset om det er til en tryksag eller en SoMe opslag.
Hvor kan du læse mere?

Er du lidt nysgerrig på Canva, så kan du læse mere på deres hjemmeside www.canva.com eller fortsætte under billedet…

Hvad er canva intro tekst

Google Maps

Det er nemt at indsætte et Google Map i et Canva design. Det er uanset om det til online brug (fx et socialt medie som Instagram eller Facebook) eller analog brug (enhver form for design til tryk eller print).

Når Canva er åben, så klikker du blot på App-knappen. Finder Google Maps og vælger at aktivere / bruge den.

Herefter indtaster du blot den ønskede adresse og indsætter dernæst elementet i det design, som ethvert andet element i Canva.

Canva, google maps

QR kode

QR kode-generatoren aktiveres i Canva på samme måde, som du aktiverer Google Maps-app’en.

Canva QR kode

Når Canva er åben, så klikker du blot på App-knappen. Finder QR kode-generatoren og vælger at aktivere / bruge den.

Herefter indtaster du blot den ønskede url / webadresse og indsætter dernæst elementet i det design, som ethvert andet element i Canva.

Bemærk at du kan pege QR koden over på en relevant underside, der giver mening i din sammenhæng.

Alternativer

Findes der andre tilsvarende online services? Ja det gør der. Et af de mere lovende er PIXLR, www.pixlr.com

En anden løsning er at installere et gratis billedbehandlingsprogram på din computer. Det kunne fx. være GIMP, www.gimp.org

WordPress har indbygget et simpelt (meget begrænsede funktioner) billedredigeringselement. Det er i vores optik en nødløsning. Men nødløsninger er også en løsning.

Mere om billedbehandling

Vil du have information når der kommer mere nyt om WordPress, billedbehandling, markedsføring m.v. Så vil vi anbefale dig at udfylde nyhedsbrevsformularen nederst på siden.